Thursday 11 November 2010

statii de epurare

S-ar putea crede ca dintre cei ce au auzit de fose septice doar jumatate au auzit si de statii de epurare , insa acest lucru este total gresit, si asta pentru ca raportul este exact invers. Si anume, dintre cie care au auzit de termenul statii de epurare doar jumatate au auzit si de fose septice si tocmai acei jumatate care au auzit de fose septice , compun grosul pietii de desfacere pentru acest tip de produse. Insa dintre cei jumatate pe care i-am numit "piata de desfacere" si care in principiu cunosc si termenul de fosa septica si cel de statie de epurare , iar vom ajunge la o jumatate, si anume jumatate care inteleg diferentele dintre cele doua, sau mai bine spus principiul fiecareia. 

Desi principiile sunt simple, le vom descrie pe rand. Intai vom vorbii despre statia de epurare , care difera de fosa septica prin principiul de functionare chiar daca in unele cazuri nu difera ca si forma. Asadar aceste statii de epurare se bazeaza pe principiul biologico-oxidativ si sunt destinate tratarii apelor reziduale civile sau industriale, cu precizarea ca acestea sa fie biodegradabile. Sunt definite ca fiind sisteme de epurare de tip biologico-oxidativ, deoarece actiunea de epurare are ca mijloc popularea cu bacterii aerobe, provenite prin aerarea fortata a apelor menajere, care se hranesc cu substanta organica din apele reziduale, scazand nivelul depoluare pana la valorile admise de normativul NTPA 001/2002.

Statiile de epurare cu sedimente active, sunt alcatuite dintr-o camera de oxidare unde are loc fermentarea aeroba (in prezenta oxigenului) si o camera de sedimentare.
Instalatiile compacte de epurare biologica locale (individuale) pot primi direct apa uzata, fiind recomandat totusi sa fie precedate de o fosa septica ecologica tip IMHOFF ca si sistem de tratare primara, astfel prelungit substantial intervalul vitanjarilor si crescand eficienta sistemului.

Aceste informatii au fost obtinute prin intermediul http://www.foseptice.ro . Mai multe informati se pot obtine la una din modalitatile de contact afisate pe pagina http://foseptice.ro/contact.html

Best regards

No comments:

Post a Comment