Friday, 19 November 2010

Principiul de functionare al unei fose septice

Am considerat ca, din moment ce vorbim despre fose septice , ar fii cazul sa vorbim si despre principiile de functionare ale acestora. Sa facem un fel de incursiune in procesul ce transforma apa menajera in apa filtrata si inofensiva din punct de vedere ecologic.
Asadar apa menajera este rezultatul folosirii apei potabile pentru activitatile casnice. Apele provenite de la bucatarie, dus, toaleta contin materii solide in suspensie de natura minerala si organica, in special compusi ai azotului si fosforului .
Aceasta apa intra in primul compartiment al fosei septice. Aici au loc procesele de decantare a materiei solide (prin gravitatie - rezultand un strat de namol pe fundul bazinului) si de separare a grasimilior prin flotatie (acestea fiind mai usoare decat apa se ridica la suprafata formand un strat de spuma). Tot in primul compartiment are loc si procesul de fermentatie anaeroba a namolului sedimentat (acesta prin mineralizare isi reduce considerabil volumul) precum si procesul de degradare anaeroba a substantei organice cu ajutorul bacteriilor prezente in apa uzata.
Din prima camera apa (decantata primar) trece in decantorul secundar (decantor IMHOFF). Datorita pozitionarii acestuia si datorita sistemului Imhoff de trecere a apei se realizeaza o a doua decantare a apei avand ca rezultat o sedimentare cat mai eficienta a materiei solide. Apa deja decantata primar si secundar trece in camera de clarifiere/limpezire de unde este eliminata in drenaj unde au loc procesele de descompunere aeroba a substantei organice cu ajutorul bacteriilor prezente in sol
Materiile solide se acumuleazǎ, in general, in primul compartiment unde suferǎ o fermentatie anaerobǎ bazicǎ. Aceastǎ fermentatie antreneazǎ productia de oxid si bioxid de carbon,hidrogen sulfurat si metan. La suprafatǎ, bulele antreneazǎ particule de noroi care sfarsesc prin a forma o crustǎ. Materiile solide se depun la fundul bazinului. Gazele se eliminǎ prin orificii sau conducte de aerisire iar materiile solide se eliminǎ prin vidanjare periodicǎ.
Dupa primul compartiment, un al doilea primeste efluentii decantati sub forma unui fluid limpede. Tinand cont de faptul cǎ apa rezultatǎ nu este potabila, trebuie ca dupǎ un timp, care poate dura intre 1 si 3 zile, lichidul rezultat sǎ fie evacuat printr-un sistem de drenare subteran. Aici are loc filtrarea totalǎ, datoritǎ stratului filtrant natural prin care trece. Grǎsimile, uleiurile si alte materii mai usoare decat apa plutesc la suprafatǎ si constituie un strat de spumǎ susceptibil de a se transforma intr-o crustǎ destul de durǎ.
Volumul fosei septice depinde de numarul de utilizatori si de cantitatea apelor uzate deversate. De asemenea, volumul de stocare a noroiului si spumei depind de frecventa vidanjarilor, de temperatura ambiantǎ si de mijloacele de spalat utilizate. Apele uzate trebuie sǎ intre in fosa septicǎ astfel incat sǎ perturbe cat mai putin curgerea in aceasta, sǎ deranjeze cat mai putin procesul de sedimentare. Este bine ca inaintea intrǎrii apelor in fosa septicǎ, acestea sǎ treacǎ printr-un cǎmin vizitabil.
Iesirea efluentilor din fosa septicǎ se face printr-un tub de diametru mai mic, din PVC. Optional se mai poate monta un recipient final de ape uzate, recipient echipat cu o micǎ pompǎ. Cu ajutorul acesteia, apele pot fi trimise la o oarecare distantǎ de fosǎ sau pot fi ridicate la diverse inaltimi impuse.
(Informatiile se gasesc si pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Fos%C4%83_septic%C4%83)



Best regards

Wednesday, 17 November 2010

Fose Ecologice cauta Craciunita !!!

Nu este foarte relevant pentru industria foselor septice , dar este amuzant. Si pentru prima data cineva incearca sa constientizeze publicul despre fosele septice ecologice prin campanii de socializare. Asadar vom sustin in continuare aceste campanii, si le vom prezenta in masura in care ne vor aparea in cale:


"

"

Fose Ecologice cauta Craciunita !!! 

Pentru ca vin sarbatorile si ceva mai bun nu avem de facut decat sa premiem oamenii indrazneti si prietenosi, am lansat o noua provocare.


Pentru fete:
Posteaza o poza de-a ta (stii tu, poza aia in care esti cea mai atragatoare) si apoi incurajeaza-ti prietenii sa o voteze (Like it!) Poti devenii craciunita noastra.


Pentru baieti
:Posteaza o poza de-a prietenei tale (cu acordul ei, fireste) si apoi indeamna-i (fortat sau prin datorie) pe toti prietenii tai sa o voteze (Like it ! Ca doar esti mandru de ea). Si poate devenii craciunita noastra.



Sesiunea de votari (like-uri) se va incheia in data de 20.12.2010
P.S. Mentionam ca, respectiva Craciunita nu va ramane cu mana goala! Garantat

"

Pentru mai multe detalii urmareste link-ul: 


Best regards

Thursday, 11 November 2010

statii de epurare

S-ar putea crede ca dintre cei ce au auzit de fose septice doar jumatate au auzit si de statii de epurare , insa acest lucru este total gresit, si asta pentru ca raportul este exact invers. Si anume, dintre cie care au auzit de termenul statii de epurare doar jumatate au auzit si de fose septice si tocmai acei jumatate care au auzit de fose septice , compun grosul pietii de desfacere pentru acest tip de produse. Insa dintre cei jumatate pe care i-am numit "piata de desfacere" si care in principiu cunosc si termenul de fosa septica si cel de statie de epurare , iar vom ajunge la o jumatate, si anume jumatate care inteleg diferentele dintre cele doua, sau mai bine spus principiul fiecareia. 

Desi principiile sunt simple, le vom descrie pe rand. Intai vom vorbii despre statia de epurare , care difera de fosa septica prin principiul de functionare chiar daca in unele cazuri nu difera ca si forma. Asadar aceste statii de epurare se bazeaza pe principiul biologico-oxidativ si sunt destinate tratarii apelor reziduale civile sau industriale, cu precizarea ca acestea sa fie biodegradabile. Sunt definite ca fiind sisteme de epurare de tip biologico-oxidativ, deoarece actiunea de epurare are ca mijloc popularea cu bacterii aerobe, provenite prin aerarea fortata a apelor menajere, care se hranesc cu substanta organica din apele reziduale, scazand nivelul depoluare pana la valorile admise de normativul NTPA 001/2002.

Statiile de epurare cu sedimente active, sunt alcatuite dintr-o camera de oxidare unde are loc fermentarea aeroba (in prezenta oxigenului) si o camera de sedimentare.
Instalatiile compacte de epurare biologica locale (individuale) pot primi direct apa uzata, fiind recomandat totusi sa fie precedate de o fosa septica ecologica tip IMHOFF ca si sistem de tratare primara, astfel prelungit substantial intervalul vitanjarilor si crescand eficienta sistemului.

Aceste informatii au fost obtinute prin intermediul http://www.foseptice.ro . Mai multe informati se pot obtine la una din modalitatile de contact afisate pe pagina http://foseptice.ro/contact.html

Best regards

Wednesday, 10 November 2010

fose septice

Despre noi pentru tine

Despre fose septice pot vorbii pe putin 1000 de persoane, iar despre fose ecologice inca pe atatia, insa nimeni nu poate vorbii despre fose septice ieftine , sau mai bine spus nimeni nu vrea sa vorbeasca despre fose septice ieftine sau  fose ecologice ieftine. De ce ? Raspunsul e unul simplu, pentru ca dintre cei 1000 de oameni care pot vorbi despre fose septice si statii de epurare nici unul nu ar vrea sa auda cuvantul ieftin pe motivul ca niciodata o fosa septica nu a fost un produs 100% orientat spre client, ci din potriva produsul, intial, a fost scos spre comercializare stric in avantajul celui care il comercializa, insa norocul clientului a stat in normele europene  EN 12566 avand norma referinta RO NTPA 002 pentru Romania, norme care au obligat producatorul la o atentie meticuloasa chiar inginereasca as putea spune in ceea ce priveste produsul finit si eficienta acestuia. Asadar cu toata ce pe piata au aparut multi jucatori in domeniul comercializararii de fose septice si sisteme de epurare, sunt putini aceia care chiar respecta aceste norme desi majoritatea afirma ca sunt in conformitate cu prevederile legale. Iar dintre cei care sunt in conformitate cu aceste norme, aproape niciunul nu este orientat spre client atunci cand vine vorba de profesionalism, de report calitate pret, sau mai ales cand vine vorba de disponibilitate la consultant.

Totusi printre acestia putem spune ca unul ar fii http://www.foseptice.ro care este o alternativa orientata spre client, a tuturoror companiilor de profil de pe piata romaneasca din domeniul foselor septice ecologice. Principala strategie implementata, este acea de a oferii calitatea maxima a produselor dorite, la pretul cel mai mic posibil.

Astfel ca, idea de fose ieftine s-a dovedit a fii de fapt un proiect satisfacator de pe piata romaneasca, atat pentru clienti, cat si pentru http://foseptice.ro/contact.html prin oportunitatea de a furniza una din cele mai vaste pachete de produse din acest domeniu ( http://foseptice.ro/prod.html ) , sisteme de epurare , prin furnizarea de fose septice ecologice , ministatii de epurare , statii de epurare , separatoare de ulei si hidrocarburi , separatoare de grasimi si multe alte produse ecologice, cat si prin furnizarea serviciilor aferente acestor sisteme ecologice (http://foseptice.ro/services.html ) , cum ar fii: servicii de montaj fose septice , servicii de asistenta la montaj pentru fose septice , consultanta in domeniul pentru sisteme de epurare a ape menajere , servicii de mentenanta si constatare.

Astfel ca nu putem decat sa incurajam cu caldura initiativa numita " fose septice ieftine " promovata de catre http://foseptice.ro/index.php atat prin oferta lor cat si prin strategia de informare inceputa prin intermediul retelelor de socializare ( vezi : http://www.facebook.com/profile.php?id=100001699085558 ) ... dar despre asta, vom vorbii intr-o alta zi.

Best regards
Ecologic

" Noi chiar credem in ECOLOGIZARE ! "